Elämysmatkojen oppaiden vinkit Japanin puutereille

Viime vuosina Japanin kiinnostavuus hiihtokohteena on kasvanut hyvien lentoyhteyksien, sekä maineikkaan ”japanilaisen puuterin” ansiosta. Japanin syvät lumet houkuttelevat monia, vaikka kynnys lähteä reissuun voikin olla suuri. Ennakkoluulot istuvat tiukassa, mutta aikojen saatossa Japanista on muovautunut helppo ja monipuolinen kohde kaikille rinteissä viihtyville.

Pysäytimme kesälaitumilla kirmaavat oppaamme vastailemaan muutamiin kysymyksiin, jotka useasti ovat esillä ensimmäistä Japanin hiihtomatkaa suunniteltaessa.

Hakuban kohdeopas Vesa ”Vesku” Rouvila on tehnyt ensimmäisen matkansa Hakubaan jo vuonna 2012, ja on sittemmin viettänyt Japanissa vuosittain 8-10 viikkoa. Heti kättelyssä Veskuun teki vaikutuksen maan kulttuuri, ystävälliset ihmiset sekä tietysti se kuuluisa puuteri.

Vesku, kenelle Japani sopii?

”Suosittelisin Japania kaikille, joita kiinnostaa Euroopan Alpeista poikkeava kulttuuri ja laskettelu sekä rinteissä että pehmeässä puuterissa. Hakuban laaksossa on 9 keskusta, joten laskettavaa on tarjolla vauvasta vaariin. Kokeneille vapaalaskijoille on tarjolla offareita, sekä haastavampaa ”alppimaastoa”. Hakubassa on sopiva yhdistelmä aitoa japanilaista kulttuuria, sekä länsimaisia palveluita”

Mitä vinkkejä antaisit ensimmäistä kertaa Japaniin suuntaavalle hiihdon lisäksi?

”Ensimmäistä Japanin reissua suunnittelevan kannattaa tutustua alustavasti japanilaiseen kulttuuriin, jotta ymmärtää mistä perinteet tulevat (Elämysmatkojen matkainfossa on lyhyt johdanto japanilaiseen kulttuuriin). Japanilaiset eivät aina puhu englantia, mutta kaikista asioista ja mahdollisista ongelmatilanteista selviää hyvässä hengessä, vaikkei yhteistä kieltä löydykään. Matkaan kannattaa varata aikaa parille välipäivälle, jotta jää aikaa tutustua esimerkiksi lumiapinoihin, temppeleihin, samurailinnoihin tai vaikka osallistua sushin valmistuskurssille!”

Honshun-saaren toinen viikkomatkakohde Myoko on Hakubaa rauhallisempi vaihtoehto, joka vetää puoleensa erityisesti autenttisemmasta Japanista kiinnostuneita hiihtäjiä. Myokon kohdeopas Jari Valvio luotsaa jälleen tulevalla kaudella Elämysmatkalaisia Myokossa, ja alueen takamaastoissa.

Jari, miksi kannattaa lähteä Japaniin asti hiihtämään?

”Se lumimäärä… Se tunne, kun lasket rinnepohjaa, jossa puuterilunta polviin saakka. Kova tuuli takaa nostaa kaiken käännöksistä irrottamasi lumen ympärillesi isoksi puuteripilveksi. Siihen lisää mainiot ruuat ja onsenin laskupäivän jälkeen, niin avot!”

Minkä tasoisille harrastajille Myoko soveltuu?

”Eniten rinteiden ulkopuolisesta puuterista saa irti, jos pystyy ”punaisia” rinteitä laskemaan rennosti. Aivan aloittelijakin pääsee kyllä puuterin makuun rinneolosuhteissa. Japani sopii silti kaikille. Mukana on ollut laskijoita, joiden laskutaso on vaihdellut aloittelijasta prohon. Kaikki ovat löytäneet itselleen rutkasti laskettavaa.”

Jos haaveissasi siintää hiihtomatka Japaniin, ole meihin yhteydessä, niin tehdään haaveista totta!

Vastaamme mielellämme kysymyksiin, ja henkilökuntamme auttaa unelmiesi hiihtoreissun suunnittelussa. Hoidamme myös ryhmävaraukset ja räätälöidyt matkat, minne tahansa Japaniin.

Email: info@elamysmatkat.com              Puh: +3589 622 709 40

Elämysmatkojen viikkomatkat Japaniin kaudella 2019-2020:

Hakuba 26.12.2019-22.2.2020
Lähdöt torstaisin, paluu lauantaina (7 yötä kohteessa+lentokenttähotelli)

Myoko 15.1.-14.2.2020
Lähdöt keskiviikkoisin, paluu perjantaisin (7 yötä kohteessa+lentokenttähotelli)

Niseko 26.12.2019-14.2.2020
Lähdöt torstaisin, paluu perjantaina (7 yötä kohteessa)

Tomamu 13.-21.2.2020, viikko 8
Lähtö torstaina, paluu perjantaina (7 yötä kohteessa)