LUMITURVALLISUUS 1 -KURSSI YLLÄKSELLÄ PERUTTU

4.-5.4.2020

Elämysmatkat järjestää kahden päivän FINLAV Lumiturvallisuus 1 -kurssin Ylläksellä 4-5.4.2020. Kurssilla opitaan perustaidot ja tiedot turvallisempaan rinteiden ulkopuoliseen vapaalaskuun. Kurssilla opitaan tunnistamaan lumivyörymaasto, ymmärretään inhimillisen tekijän merkitys, saadaan työkaluja päätöksentekoon ja harjoitellaan miten toimia vyörypelastustilanteessa.

FINLAV Lumiturvallisuus 1 on Suomen Lumivyörykoulutus -järjestelmän mukainen koulutus ja on tarkoitettu kaikille, jotka liikkuvat talvisaikaan tuntureilla ja vuorilla. Kurssilla ei ole tiedollisia tai taidollisia ennakkovaatimuksia. Varustuksena vaaditaan sukset touring-sitein ja nousukarvat, lumilautailijalla split ja nousukarvat tai lumikengät.

Kurssin aikana (5.4.2020) Elämysmatkojen asiakkailla on mahdollisuus täydentää GoExpo Winterin aikana käyty 1. päivä Lumiturvallisuus 1 -kokonaisuudeksi, ja saada todistus suoritetusta kurssista.

Kurssin kesto on 2pv/16h (täydentäjillä 1pv/8h). Päiväohjelma lähetetään osallistujille noin viikko ennen kurssia sähköpostilla.

Kurssin sisältö:

  • Lumivyöryjen perusteet
  • Turvallisuusajattelu, inhimilliset tekijät
  • Päätöksenteko vyörykorttia apuna käyttäen
  • Sää- ja vyöryennusteiden tulkinta
  • Reittisuunnittelun perusteet kartalla ja maastossa
  • Kartta, GPS tai kännykkä paikantamisen apuna
  • Vyörypelastusvälineiden käyttö ja kaveripelastusharjoitus

Kurssille mahtuu 8 osallistujaa ja se toteutetaan, jos osallistujia on vähintään 4.

Kurssin hinta on 300 € (sis. alv), täydentäjillä 150 € (sis. alv). Hinta sisältää vyörykortin, kurssitodistuksen ja muun jaettavan materiaalin. Hinta ei sisällä matkoja, majoitusta eikä aterioita.

 

Ilmoittautuminen

Elämysmatkojen toimisto
0962270940
info@elamysmatkat.com

tai

Vesa Rouvila
040 5720174
vesarouvila@gmail.com