Tokio 2 päivässä kesällä – Löydä tekemistä ja nähtävää omalle bucket-listillesi!

Elämysmatkalaisten vinkkejä Tokioon

Elämysmatkaajat keräsivät viisaat päänsä yhteen ja koostivat parhaat vinkit Tokion vierailuille. Löydä alta uutta tekemistä ja nähtävää omalle bucket-listillesi!

SHIBUYA-HARAJUKU-YOYOGI

Ensin kannattaa mennä ihmettelemään Shibuyan meininkejä, sieltä löytyy melkein mitä vain. Lyhyen kävelymatkan päässä on Harajukun alue, jossa pääsee ihmettelemään viimeisimpiä muotivillityksiä sekä cosplay ja rockabilly -henkistä meininkiä. Yoyogi Parkin läpi pääsee kulkemaan myös Meiji Jingun upealle temppelille.

YOYOGI VILLAGE

Tämä todella tyylikäs ostoskeskus sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä Yoyogi-asemalta, ja sen tavoitteena on tarjota ympäristötietoinen vaihtoehto Tokion keskimääräiselle ostoskeskukselle. Musiikkintuottaja Takeshi Kobayashin suunnittelema ja luoma konsepti tarjoaa kävijälle erilaisia ​​kauppoja, kahviloita, leipomoita, taidegallerioita, Urban Research -myymälän, joka on erikoistunut puuvillan esikäsittelyyn, luonnonmukaisen Italialaisen ravintolan sekä DJ – tuottaja Shinichi Osawan ja Kobayashin itsensä ylläpitämän musiikkibaarin.

YOYOGI-PUISTO

Yoyogin puisto on yksi Tokion suurimmista kaupunkipuistoista kaupungin keskustassa, joka jakaantuu laajoihin nurmi-, lampi- ja metsäalueisiin. Se on hyvä paikka lenkkeilyyn, piknikille ja muuhun ulkoiluun. Lisäksi puisto tunnetaan ginko-puumetsästä, joka muuttaa koko puiston syksyisin kultaiseksi. Ennen muuttumistaan kaupunginpuistoksi vuonna 1967 Yoyogi-puiston alue oli osa olympiakylää 1964 Tokion Olympialaisissa.

TOKYO SKYTREE

Tokyo Skytree on 634 metriä korkea televisio- ja näköalatorni Sumidan erillispiirissä Tokion shitamachissa eli vanhassakaupungissa. Se on maailman korkein torni ja toiseksi korkein rakennelma – vain Dubaissa sijaitseva 828 metriä korkea pilvenpiirtäjä Burj Khalifa on sitä korkeampi. Täältä on upea näkymä Tokion yli. Toimii oivana auringonlaskujen bongauspaikkana!

GINZA

Ginza löytyy Tokion eteläpuolelta Tsukijin perinteisen kalatorin ja keisarillisen palatsin välistä. Korkeita pilvenpiirtäjiä, loistavat mahdollisuudet laatuostoksille. Erityistä Ginzassa on, että sieltä löytyy maailman kalleinta maaperää. Siispä taskurahat mukaan ja asuntokaupoille mars!

AKIHABARA

Akihabara eli Akiba on must see-kohde animen, pelien, mangan ja teknologian ystäville. Maid-kahvilat ovat myös ominaista tällä alueella. Maid cafe:n idea on, että tarjoilijat ovat pukeutuneet rooliasuihin kuten koulutytöiksi tai sisäköiksi. Konsepti saattaa kuulostaa suomalaiselle erikoiselta, mutta kahviloissa käyvät esimerkiksi kaveriporukat ja pariskunnat ihmettelemässä eläinaiheisesti sommiteltuja ruokia ja esimerkiksi karaoke- sekä tanssiesityksiä. Tunnetuin ketju lienee Maidreamin, jolla on useampia kahviloita Tokiossa ja muuallakin Japanissa.

ASAKUSA

Pohjois-Tokiossa sijaitseva Asakusa on tunnettu erityisesti suuresta Buddha-temppelistään nimeltä Senso-ji, joka on Tokion vanhin temppeli. Temppelille johtaa n. 250 metrin pituinen Nakamise-kauppakatu lukuisine matkamuistoja ja paikallisia tuotteita tarjoavine liikkeineen. Asakusa on Tokion ”alakaupungin” eli shitamachin ydinaluetta, jossa on osin säilynyt muuta kaupunkia perinteisempi tunnelma.

TOKION KEISARILLINEN PALATSI

Tokion keisarillinen palatsi sijaitsee Tokion keskustassa 3,4 neliökilometrin kokoisella alueella vain muutaman minuutin päässä Tokion asemasta. Keisariperhe asuu tänäkin päivänä Keisarillisessa palatsissa keskellä valtavaa puistoa. Alue avataan yleisölle vain parina päivänä vuodessa, mutta itäistä puistoa ja sen rakennuksia pääsee ihailemaan milloin vain.

TOKIO DISNEY RESORT

Tokion Disney Resort on lomakeskus Japanissa Tokion itäpuolella. Täältä löydät useamman hotellin, ostoskeskuksen, ravintoloita ja kaksi huvipuistoa: Tokion Disneyland ja Tokion DisneySea.

ROPPONGI

Roppongi on Tokion klassista bilealuetta, jonne suuntaavat erityisesti kansainvälisten yökerhojen ystävät ja länsimaalaisista kiinnostuneet japanilaiset. Baarien ja yökerhojen lisäksi Roppongissa on myös suurehko ja moderni ostoskeskus nimeltä Roppongi Hills sekä Tokyo Tower-näköalatorni.

GOLDEN GAI

Shinjuku Golden Gai on pieni alue Shinjukussa, joka tunnetaan sekä arkkitehtonisesti kiinnostavana alueena että yöelämästään. Se koostuu kuudesta kapeasta kujasta, joita yhdistää vielä kapeammat käytävät joista mahtuu juuri puikkelehtimaan välistä. Näille kujille kätkeytyy yli 200 pientä kotoisaa baaria, klubia ja ruokapaikkaa. Tällä alueella valokuvien ja videoiden kuvaaminen kaupallisiin tarkoituksiin kadulla on kielletty ilman alueen liiketoimintaa edistävän järjestön lupaa.

UENO-PUISTO

Ueno-puisto on suuri julkinen puisto Uenon aseman vieressä Tokion keskustassa. Puistoalueet olivat alun perin osa Kaneijin temppeliä, joka oli aiemmin yksi kaupungin suurimmista ja rikkaimmista temppeleistä.

Uenon puisto on kuuluisa monista museoista, erityisesti Tokion kansallismuseosta, Länsimaisen taiteen kansallismuseosta, Tokion metropolin taidemuseosta ja Kansallisesta tiedemuseosta. Puistossa sijaitsee myös kaunis Shinobazu-lampi, jonka pinta on lootuksenlehtien peitossa. Lammen kukkaloisto luo jyrkän vastakohdan urbaanille Tokiolle, mikä on tehnyt siitä valokuvaajien ja taiteilijoiden suosikin. Shinobazu-lammen vierestä löydät Kiyomizu Kannonin temppelin sekä läheltä Daibutsu Yaman eli Suuri Buddhakukkulan, jonka huipulla sijaitsee 1600-luvulta peräisin oleva Ueno Daibutsu, pronssinen buddhapatsas, josta tosin on jäljellä enää Buddhan kasvot.

Jos sinulla on kysyttävää olympialaisista, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen: tokio2020@elamysmatkat.com