Tokio 2 päivässä

Elämysmatkalaisten vinkkejä Tokioon

Elämysmatkaajat keräsivät viisaat päänsä yhteen ja koostivat parhaat vinkit Tokion vierailuille laskureissun päätteeksi.
Löydä alta uutta tekemistä & nähtävää omalle bucket-listillesi!

AKIHABARA

Akihabara eli Akiba on must see-kohde animen, pelien, mangan ja teknologian ystäville. Maid-kahvilat ovat myös ominaista tällä alueella. Maid cafe:n idea on, että tarjoilijat ovat pukeutuneet rooliasuihin kuten koulutytöiksi tai sisäköiksi. Tunnetuin ketju lienee Maidreamin, jolla on useampia kahviloita Tokiossa ja muuallakin Japanissa.

SHIBUYA-HARAJUKU-YOYOGI

Ensin kannattaa mennä ihmettelemään Shibuyan meininkejä, sieltä löytyy melkein mitä vain. Lyhyen kävelymatkan päässä on Harajukun alue, jossa pääsee katsomaan cosplay ja rockabilly -henkistä meininkiä. Yoyogi Parkin läpi pääsee kulkemaan myös Meiji Jinguun, joka on super hieno temppeli.

Photo by Darren Chan on Unsplash

TOKYO SKYTREE

Tokyo Skytree on 634 metriä korkea televisio- ja näköalatorni Sumidan erillispiirissä Tokion shitamachissa eli vanhassakaupungissa. Se on maailman korkein torni ja toiseksi korkein rakennelma – vain Dubaissa sijaitseva 828 metriä korkea pilvenpiirtäjä Burj Khalifa on sitä korkeampi. Täältä on upea näkymä Tokion yli. Toimii oivana auringonlaskujen bongauspaikka!

GINZA

Ginza löytyy Tokion eteläpuolelta Tsukijin perinteisen kalatorin ja keisarillisen palatsin välistä. Korkeita pilvenpiirtäjiä, loistavat mahdollisuudet laatuostoksille. Erityistä Ginzassa on, että sieltä löytyy maailman kalleinta maaperää. Siispä taskurahat mukaan ja asuntokaupoille mars!

ASAKUSA

Pohjois-Tokiossa sijaitseva Asakusa on tunnettu erityisesti suuresta Buddha-temppelistään nimeltä Senso-ji, joka on Tokion vanhin temppeli. Temppelille johtaa n. 250 metrin pituinen Nakamise-kauppakatu lukuisine matkamuistoja ja paikallisia tuotteita tarjoavine liikkeineen. Asakusa on Tokion ”alakaupungin” eli shitamachin ydinaluetta, jossa on osin säilynyt muuta kaupunkia perinteisempi tunnelma.

TOKION KEISARILLINEN PALATSI

Tokion keisarillinen palatsi sijaitsee Tokion keskustassa 3,4 neliökilometrin kokoisella alueella vain muutaman minuutin päässä Tokion asemasta. Keisariperhe asuu tänäkin päivänä Keisarillisessa palatsissa keskellä valtavaa puistoa. Alue avataan yleisölle vain parina päivänä vuodessa, mutta itäistä puistoa ja sen rakennuksia pääsee ihailemaan milloin vain.

TOKIO DISNEY RESORT

Tokion Disney Resort on lomakeskus Japanissa Tokion itäpuolella. Täältä löydät useamman hotellin, ostoskeskuksen, ravintoloita ja kaksi huvipuistoa: Tokion Disneyland ja Tokion DisneySea.

ROPPONGI

Roppongi on Tokion klassista bilealuetta, jonne suuntaavat erityisesti kansainvälisten yökerhojen ystävät ja länsimaalaisista kiinnostuneet japanilaiset. Alueella järjestetään usein internationaaleja bileitä. Baarien ja yökerhojen lisäksi Roppongissa on myös suurehko ja moderni ostoskeskus nimeltä Roppongi Hills sekä Tokyo Tower-näköalatorni.


Photo by Ryoji Iwata on Unsplash